Ostoskorisi on tyhjä.

Etusivu

Historia

Kilpailu

Yhteystiedot

Toimitusehdot

Jälleenmyyjille

Lasihelmet

Lasihelmillä on pitkät perinteet Indonesiassa. Itä-Jaavalta on löydetty lasihelmiä, joiden uskotaan olevan jopa 1400 vuotta vanhoja. Aikaisemmin helmiä pidettiin hyvin arvokkaina. Niitä käytettiin maksuvälineenä kaupankäynnissä ja niiden uskottiin tuovan onnea ja suojelevan kantajaansa. Hyvänä esimerkkinä on Evil eye, jonka uskotaan suojelevan pahoilta hengiltä.

Nykypäivänä indonesialaiset helmet valmistetaan pääosin Jaavalla. Pitkät perinteet omaava ala on valitettavasti ollut laskussa, koska kilpailu on kovaa. Indonesialainen helmi ei pärjää tuotantotehokkuudessa kiinalaiselle tai intialaiselle lasihelmelle. Helmet valmistetaan Jaavalla edelleenkin käsin, pienissä perheyrityksissä.

Hendersonin Helmi halusi valikoimiin juuri indonesialaisia lasihelmiä monesta eri syystä. Jokainen indonesialainen lasihelmi on yksilöllinen ja ainoa laatuaan. Haluamme tukea indonesialaista perinettä ja toivomme edesauttavan perinteen jatkumista. Työllistämme Jaavalla pieniä perheyrityksiä, joiden kanssa käymme kauppaa Fair Trade- periaatteella. Kutsumme lasihelmiämme Onnellisten Ihmisten helmiksi, koska ne sekä ylläpitävät tuhatvuotisia perinteitä ja työllistävät perheyrityksiä. Samalla Suomessa asiakkaillamme on mahdollisuus tehdä niistä kauniita koruja, joita tehdessä voi kokea onnistumisen hetkiä.

Hae: www.hendersoninhelmi.fi info@hendersoninhelmi.fi